Kako do smučišča

Kje se nahajamo
Kje se nahajamo
Koper - Cerkno
Koper - Cerkno
Nova Gorica - Cerkno
Nova Gorica - Cerkno
Ljubljana - Poljanska dolina - Cerkno
Ljubljana - Poljanska dolina - Cerkno
Ljubljana - Brezovica - Lučine - Gorenja vas - Hotavlje - Cerkno
Ljubljana - Brezovica - Lučine - Gorenja vas - Hotavlje - Cerkno

Hotel je dobro povezan z izhodiščnimi točkami. Cerkno je z 10 km oddaljenim smučiščem povezano s smučarskim avtobusom, cestne povezave s Primorske in Gorenjske (preko Škofje Loke in Železnikov) pa so idealne tako za avtobusni prevoz kakor tudi za prevoz z osebnim avtomobilom.

Cerkno je od pomembnejših centrov v Sloveniji oddaljeno:
Ljubljana (Kranj) - Škofja Loka - Poljane - Gorenja vas - Hotavlje - Leskovica - SC Cerkno (55 km)
Iz Ljubljane oz. Kranja se odpeljemo do Škofje Loke, za Petrolovim bencinskim servisom zavijemo levo v Poljansko dolino, skozi Poljane v Gorenjo vas, kjer pri bencinski črpalki zavijemo levo proti Hotavljam. V Hotavljah zavijemo desno pri gostilni Lipan, potem pa skozi Kopačnico, Leskovico in Novake do spodnje postaje 6-sedežnice Počivalo.

Nova Gorica - Most na Soči - Cerkno - SC Cerkno 70 km
Po cesti ki vodi v Idrijo in naprej v Ljubljano, skozi Most na Soči do Želina. Tam levo v Cerkno, naravnost skozi vas Cerkno do konca doline kjer se cesta začne vzpenjati. Skozi vas Novaki do križišča, ki je označeno s tablami. Naravnost pridete na parkirišče spodnje postaje šestsedežnice POČIVALO, če zavijete levo pridete po vožnji čez hrib na parkirišče spodnje postaje štirisedežnice BRDO.

Koper - Logatec - Idrija - SC Cerkno 140 km
Po avtocesti do Logatca in potem proti Godoviču in Idriji. Od tu naprej proti Cerknu, ko pridete do Želina desno v Cerkno. Od tu dalje je opis poti enak kot za smučarje, ki prihajajo iz goriške smeri.

Ljubljana - Brezovica - Horjul - Lučine - Gorenja vas - Hotavlje - Leskovica - SC Cerkno 50 km
Iz Ljubljane se odpeljemo do Brezovice, kjer zavijemo proti Horjulu, potem pa naprej proti Lučinam in v Gorenjo vas, kjer pri bencinski črpalki zavijemo levo proti Hotavljam. V Hotavljah zavijemo desno pri gostilni Lipan, potem pa skozi Kopačnico, Leskovico in Novake do spodnje postaje 6-sedežnice Počivalo.

DODATNA CESTNA POVEZAVA
ŠKOFJA LOKA - ŽELEZNIKI - ZALI LOG - PODPOREZEN - DAVČA- SC CERKNO

Iz Škofje Loke se odpeljemo skozi Železnike, mimo odcepa za Davčo, naprej proti in skozi Zali log po dolini proti Petrovemu Brdu (smer Podbrdo oz. Tolmin), mimo odcepa za Sorico, vse do Podporezna oz. kmetije pri Zgagu, tu zavijemo levo v hrib, na vrhu klanca zavijemo desno v Davčo in se spustimo do spodnje postaje 4-sedežnice Brdo. Cesta je v celoti asfaltirana, v primeru snežnih padavin ali hudega mraza priporočamo, da prej preverite stanje na cesti. Cesta ni primerna za avtobusni promet.

Pohitite z rezervacijo, samo še par prostih apartmajev v zimski sezoni 2014 -15

E-novice

Prijavite se na elektronske novice in sprejemajte nove ponudbe na email.


Vpišite email:


SMUČARSKI CENTER CERKNO
Najboljše slovensko smučišče 2011/12
Pridružite se nam na Facebook-u!

Obiščite našo SC Cerkno Facebook stran, kjer boste spremljali novosti, akcije in pregledovali zabavne vsebine.

Vprašajte nas

Kontakt

Hotel Cerkno d.o.o.
Sedejev trg 8
5282 Cerkno - Slovenija

T: + 386 5 37 43 400,
F: + 386 5 37 43 433

E: info@hotel-cerkno.si